Duurzaam Door: Terugblik themabijeenkomst 17 mei 2017

  • mei 22, 2017
  • Uncategorized
  • 0 Comments

Op 17 mei vond in het Fortuna Stadion te Sittard de tweede themabijeenkomst van Duurzaam Door plaats. Deze bijeenkomst, georganiseerd door MKB Innovatiehuis, was geheel gewijd aan de mogelijkheden die er voor ondernemers zijn op het gebied van duurzame energie. Vele tientallen geïnteresseerden hadden de zon en de warmte getrotseerd om geïnformeerd te worden, en werden hierin  niet teleurgesteld.

Gedeputeerde Daan Prevoo van de Provincie Limburg hield een warm pleidooi over het belang van duurzaam ondernemen.  Energietransitie en duurzaamheid is de banenmotor van de toekomst, en juist het ‘Randland’ kan daarin een rol spelen.

In een uitgebreide uiteenzetting gaf Bert ten Haaf van Adviesbureau Soltronergy de subsidiemogelijkheden weer. ‘Laat je tijdig deskundig informeren’ was zijn devies.

Jacques Kimman, lector Nieuwe Energie bij Hogeschool Zuyd, illustreerde met talloze voorbeelden dat duurzame energie nu al vele kansen biedt voor ondernemers.

Na een korte pauze werden tijdens diverse workshops mogelijke oplossingen geboden voor uiteenlopende duurzame energievraagstukken. De presentaties van Tim Zijderveld van Solarus, Charles Hagens van EDSG, Har Geenen van Energie Coöperatie Leudal, en Jan Plompen van de gemeente Peel en Maas, waren voer voor interessante discussies. Ijsverwarming, windenergie, sunpower, het kwam allemaal aan bod.

Kortom, een  boeiende bijeenkomst die de aanwezigen aan het denken heeft gezet op welke wijze duurzame energie in hun bedrijf toepasbaar is.

Bekijk de presentatie van Charles Hagens van EDSG (pdf) hier.
Bekijk de presentatie van Bert ten Haaf van Adviesbureau Soltronergy (pdf) hier
Bekijk de presentatie van Har Geenen van Energie Coöperatie Leudal (pdf) hier
Bekijk de presentatie van Tim Zijderveld van Solarus (pdf)hier

De presentaties van Jacques Kimman van Hogeschool Zuyd, en van Jan Plompen, Gemeente Peel en Maas, sturen wij graag naar u toe.
Mail ons!