Leertraject resultaatgericht ondernemerschap

 • september 19, 2017
 • Uncategorized
 • 0 Comments

Innovatiehuis MKB helpt u graag met het opdoen van nieuwe kennis om als bedrijf verder te kunnen vernieuwen en te groeien. Eén van de aandachtsvelden betreft sociale innovatie, waarbij aanpassingen in bv. leiderschapsstijl, inzet medewerkers, visievorming leiden tot duurzame verbeterslagen voor uw bedrijf.

In dit kader gaat binnenkort een leertraject “Resultaatgericht ondernemerschap” van start dat voor u ongetwijfeld interessant kan zijn. Het traject is in samenwerking met het Innovatiehuis MKB ontwikkeld door het bureau ICONAD en financieel mede mogelijk gemaakt door de regio Keyport 2020.

Herkent u zich in één van deze situaties:

 • Het gaat goed met mij en mijn bedrijf; nu wil ik verder!
 • Ik kom niet toe aan wat ik echt leuk vind in mijn bedrijf, ik heb er geen lol meer in:
  • ik wil weer kunnen genieten van het ondernemerschap
  • ben te veel met de operatie bezig
 • Ik wil wel verder komen/groeien/innoveren maar het lukt me niet,
  • ik weet niet hoe
  • ik kan dat alleen niet realiseren: samenwerking?
  • Ik heb geen tijd om het om te zetten
 • Ik heb het gevoel dat ik vast zit in: operationele taken, geen kracht meer, in kringetjes lopen
 • Ik heb het gevoel dat ik alles alleen moet trekken, dat alles op mij aankomt:
  • Ik ben de enige die weet waar dit bedrijf naartoe gaat
  • Medewerkers zeggen dat ze mijn koers kennen maar ze zetten het niet om in daden
  • Ik zou willen dat mijn medewerkers meer als ondernemer zouden denken
  • Ik kan in mijn bedrijf met niemand op ondernemersniveau praten
  • Mijn medewerkers snappen het/mij nog steeds niet….

………………. dan is dit leertraject iets voor u!

Ondernemen doe je samen.

De aanpak is gebaseerd op de methode Resultaatgericht Ondernemen; hierbij starten wij met de ondernemer als persoon. In een latere fase zullen ook de sleutelfunctionarissen binnen het bedrijf in het proces betrokken worden.

De methode is ontwikkeld in samenwerking met MKB-ondernemers, in opdracht van de Provincie Limburg. De effectiviteit van de methode is door UM Maastricht onderzocht, met als conclusie dat bedrijven die deze methode invoeren, significant betere resultaten bereiken dan bedrijven die deze methode niet hebben ingevoerd. Het traject wordt uitgevoerd in de periode oktober 2017 – mei 2018 en vergt in totaal ca.68 uren inzet (ondernemer en medewerkers).

 

Het beoogde resultaat:

 • Het verbeteren van ondernemerschap (bedrijfskoers, visie, samenwerken, leiderschap)
 • Het verbeteren van het bedrijfsresultaat m.b.t. omzet, concurrentiepositie en groei.
 • Het bevorderen van mogelijke samenwerking.
 • Daadwerkelijke realisering van de ondernemerskoers mede door het mobiliseren van de sleutelfunctionarissen in de vorm van denkkracht, draagvlak, betrokkenheid en zelf-organiserend vermogen (afgeleide ondernemers).
 • Een pragmatische omzetting van een idee (Waanzinnig Belangrijk Onderwerp) naar een daadwerkelijke implementatie(plan); ondersteund door 4ejaars HBO studenten (Minor: Innovatief Ondernemen).

Dankzij de financiële steun van Keyport kunt u dit traject Resultaatgericht ondernemerschap eenmalig volgen voor een sterk gereduceerde prijs: € 1800,- excl. BTW in plaats van de normale prijs van € 5900,-.
Let op: Er is slechts plaats voor 12 bedrijven.

Als u meer informatie wilt klik dan hier. Er wordt dan contact met u opgenomen.