Veel animo onder Limburgs MKB voor Groene Helden Stimuleringsprijs

  • februari 15, 2016
  • Uncategorized
  • 0 Comments

Veel animo onder Limburgs MKB voor Groene Helden Stimuleringsprijs
Voor MKB ondernemers die verder denken en groen doen

Van november tot en met januari zocht IVN Limburg in samenwerking met de Provincie Limburg, MKB Limburg, KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rabobank, Innovatiehuis MKB Keyport 2020, CITAVERDE, Natuurrijk Limburg en VVV Zuid-Limburg naar MKB ondernemers die Groene Held willen worden. Deze zoektocht heeft maar liefst 36 ondernemers opgeleverd die met een groen en duurzaam initiatief in aanmerking willen komen voor de titel Groene Held. Tien initiatieven komen uiteindelijk in aanmerking voor een stimuleringsprijs van € 4000,- tot € 15.000,-. In februari beraadt de jury zich op welke tien initiatieven tijdens een feestelijke uitreiking worden gehuldigd tot Groene Held.

Groene Helden
Bij de Groene Helden Stimuleringsprijs draait het om groene en duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Een restaurant dat samenwerkt met een lokale supermarkt om voedselverspilling tegen te gaan en hierbij burgers betrekt is een goed voorbeeld. Maar ook dat ene bedrijf dat zijn bedrijfstuin wil vergroenen en verduurzamen en hierbij verschillende bedrijven en buurtorganisaties betrekt. Op deze manier wordt niet alleen het bedrijf, maar ook zijn directe omgeving duurzamer en groener.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt beloond
De winnaars van Groene Helden Limburg krijgen naast een mooi geldbedrag om hun plan te verwezenlijken ook media-aandacht in de vorm van een vermelding in het dagblad. Daarnaast treden deze tien winnaars automatisch toe tot een netwerk waarbij kennisuitwisseling centraal staat en krijgen ze een insigne en gevelbord voor hun bedrijf. Zo kunnen bedrijven aantonen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen beloond wordt en dat zij dit belangrijk vinden.

Genomineerden
De tien genomineerden worden in de tweede helft van februari met hun initiatief vermeld op de website www.groeneheldenlimburg.nl. Hierop is ook meer informatie over de prijs te vinden.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *