Workshops intellectueel Eigendom

  • februari 4, 2016
  • Uncategorized
  • 0 Comments

Ook in 2016 organiseert Octrooicentrum Nederland in Limburg weer een aantal interessante gratis workshops over Intellectueel Eigendom.

De workshops in de eerste helft van 2016 in Limburg zijn:

De basis van Intellectueel Eigendom: Afkijken, beschermen, delen of geheim houden?

Roermond, Ondernemersplein Limburg, woensdagmiddag 24 februari 2016   of

Roermond, Ondernemersplein Limburg, woensdagmiddag 22 juni 2016

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe techniek? Uw innovatieproces kunt u efficiënter en beter maken door het gebruik van Intellectueel Eigendom als bescherming, maar ook als informatiebron. In deze workshop leert u in welke fasen van uw innovatieproces Intellectueel Eigendom als middel te gebruiken is.

Naast deze basisworkshop verzorgt Octrooicentrum Nederland ook verdiepende workshops. Voor het volgen van deze workshop is enige basiskennis vereist. Hierdoor kunnen wij dieper op het betreffende onderwerp ingaan. Het volgen van “De basis van Intellectueel Eigendom” geeft u de benodigde basiskennis. Heeft u al ervaring op het gebied van Intellectueel Eigendom? De kennisvereisten staan bij de betreffende workshop vermeld.

Intellectueel Eigendom strategie voor MKB: Waarde creëren met technische innovaties

Roermond, Ondernemersplein Limburg, woensdagmiddag 23 maart 2016

Is uw bedrijf regelmatig met technische innovatieprocessen bezig? Met Intellectueel Eigendom (IE) kunt u geld verdienen, maar ook tijd en geld besparen. Om hiervan optimaal gebruik te maken is het uitwerken van een IE-strategie voor uw bedrijf belangrijk. In deze workshop leert u hoe u Intellectueel Eigendom strategisch kunt inzetten in uw bedrijf en daarmee (meer)waarde creëert.

Zelf op zoek in octrooidatabanken: Relevante octrooien zoeken en vinden

Eindhoven, High Tech Campus, vrijdagmiddag 15 april 2016

Bent u regelmatig actief met technische innovatieprocessen? U kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe u het zoeken aanpakt, leert u in deze workshop.

Slim omgaan met kennis bij samenwerken: Samen innoveren goed regelen!

Roermond, Ondernemersplein Limburg, woensdagmiddag 18 mei 2016

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als startup of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u dit proces effectiever kunt aanpakken. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker en neemt veel wantrouwen weg. In deze workshop leert u hoe u zich beter kunt voorbereiden op een samenwerking en op welke momenten u afspraken moet maken over Intellectueel Eigendom.

Naast de bovenstaande toelichting kunt u specifiekere informatie vinden op www.rvo.nl/octrooiworkshops of door op een datum te klikken.  Op www.rvo.nl/octrooiagenda vindt u een compleet en actueel overzicht van onze bijeenkomsten.

 

Octrooicentrum Nederland organiseert diverse workshops ook regionaal, o.a.

24 februari: Workshop De basis van Intellectueel Eigendom, Roermond

23 maart: Workshop Intellectueel Eigendom strategie voor MKB, Roermond

18 mei: Workshop Slim omgaan met kennis bij samenwerking, Roermond

 

zie www.rvo.nl/octrooiagenda voor het actuele aanbod.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *